Стало відомо, яку саме допомогу надасть ЄС Приазов'ю

На початку наступного року Євросоюз направить в Україну місію для оцінки потреб у допомозі регіонам, що постраждали від російської агресії у Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», відповідна домовленість була досягнута в понеділок, 17 грудня, на Раді асоціації Україна-ЄС, повідомляє «Європейська правда».

«Рада асоціації обговорила можливості надання адресної допомоги ЄС Азовському регіону. Євросоюз висловив готовність вжити заходів щодо подальшого збільшення підтримки, зокрема, постраждалих районів України. В цьому контексті ЄС планує відправити місію оцінки в Україну на початку 2019 року», – йдеться в спільній заяві за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС.

Крім того, ЄС пильно стежитиме за розвитком ситуації в регіоні й готовий реагувати належним чином.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 17 грудня обговорив із високим представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні ситуацію в Азовському морі та санкційну політику щодо Росії.

Раніше саміт ЄС ухвалив рішення щодо Азова. У рішенні згадується можливість запровадження нових механізмів впливу на Росію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО