Гройсман озвучив терміни отримання другого траншу ЄС

Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу в 500 мільйонів євро на початку 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом у понеділок, 17 грудня.

«Україна та Європейський Союз сподіваються завершити програму, отже, отримати другий транш чинної програми макрофінансової допомоги в обсязі 500 мільйонів євро на початку 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Єврокомісар сказав, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом в ухваленні рішення про виділення фіндопомоги.

«Тому ЄС розраховує, що Україна й надалі збереже темпи реформ і приділить увагу точковим змінам у податковій, енергетичній, загальнофінансовій і соціальній сферах», – ідеться в повідомленні.

У Кабміні повідомляють, що в понеділок у Брюсселі представники України та ЄС підписали декілька угод, у тому числі спрямованих на підтримку та впровадження в Україні енергопостачання, зміцнення інституційної спроможності українських органів влади й підвищення ефективності реформ у сфері професійно-технічної освіти в Україні.

Зокрема, підписана угода з Єврокомісією про фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні EE4U-II, яка передбачає, що ЄС надасть другий транш фінансової допомоги в розмірі 54 млн євро на підтримку роботи Фонду енергоефективності.

Нагадаємо, перший транш у 500 млн євро Україна отримала від ЄС 11 грудня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО