Кіберполіція затримала шахраїв, які обманювали банківські термінали

Кіберполіція спільно з СБУ затримала злочинне угрупування, яке спеціалізувалося на махінаціях з банківськими терміналами самообслуговування.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Слово і Діло».

Служба безпеки ПриватБанку давно скаржилася правоохоронцям на шахраїв, які навчилися обманювати банківські термінали для поповнення рахунку. Зловмисники виготовили спеціальну купюру номіналом 500 гривень, з допомогою якої поповнювали свої рахунки в банку.

Термінал брав банкноту, проводив операцію зарахування грошей, але далі спрацьовував запобіжник, і купюра поверталася власнику. Таким чином за допомогою одного терміналу шахраї могли збагатити себе на суму від 5 до 170 тисяч гривень. При цьому були дуже обережні й ніколи не використовували один термінал двічі.

Правоохоронці встановили, що злочинці провели майже 400 поповнень своїх рахунків на суму понад 5 млн гривень. Для цього побували в 11 регіонах України.

Зрештою на слід банди вдалося вийти, і півроку поліція збирала докази. Затримали зловмисників на гарячому, коли вони в черговий раз покращували свій матеріальний стан через термінал в Одесі. У банду входили шестеро чоловіків у віці від 23 до 33 років, всі громадяни України. Поліцейські провели 8 одночасних обшуків на території Київської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Під час обшуків в столичному регіоні поліція дізналася, що організатор злочинного угруповання також займався виготовленням фальшивих грошей. «Друкарню» обладнав прямо в квартирі: встановив спеціальне програмне забезпечення, придбав спеціальний папір і виготовив кліше. Фальшивки збував через Інтернет.

Членів банди судитимуть за статтею 190 Кримінального кодексу України - «шахрайство». Їм загрожує до восьми років ув'язнення.

Раніше абоненти викрили українського оператора мобільного зв'язку на шахрайстві.

Також нагадаємо, в Києві затримано шахраїв, які вимагали гроші від імені СБУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО