МАУ підозрюють у розкраданні мільйонів

Правоохоронці викрили злочинну схему посадових осіб авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ), які заволоділи понад 10 мільйонами гривень аеропорту Бориспіль.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook ввечері в понеділок, 12 листопада.

З його слів, між МАУ і Борисполем укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування й ремонту повітряних суден, яку здійснювали працівники авіакомпанії в приміщеннях аеропорту. На різниці обсягу робіт державі завдано збитків на суму понад 10 млн гривень.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

У зв'язку з цим керуючому спільною діяльністю - колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, здійсненим за попередньою змовою групою осіб і в особливо великому розмірі. У цей час вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам злочину.

Раніше повідомлялося, що МАУ в межах оптимізації зимового розкладу призупиняє виконання прямого рейсу Київ-Астана до літньої навігації 2019 року.

Також було оприлюднено рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО