Roshen та БКК припинили битву за Київський торт

Кондитерська корпорація Roshen більше не має претензій до БКК щодо порушення прав інтелектуальної власності.

Як інформує «Слово і Діло», про це виданню liga.net повідомило джерело, знайоме з перебігом судових розглядів.

«Ми уклали мирову з БКК щодо Київського торту, і щодо червоної стрічки, і щодо «Золотого ключика. Вже з наступного року споживач це зрозуміє, побачивши торти на полицях», – сказало джерело.

Водночас у Держреєстрі судових рішень оприлюднили визначення від 18 жовтня, в якому Roshen просить суд скасувати раніше ухвалені рішення щодо забезпечення позовів з інтелектуальної власності. Суд прохання корпорації задовольнив.

Як повідомлялося, в червні Антимонопольний комітет оштрафував компанію Київський БКК на 326,1 тис. грн за використання упаковки, схожої за оформленням на упаковку Roshen.

Судові суперечки за право використання назви Київський торт, а також елементів упаковки продукції у вигляді листя каштанів і червоної стрічки із золотими написами найбільший кондитер країни веде вже понад рік. Крім того, між конкурентами виникла суперечка з приводу схожості тортів «Золотий ключик» і «Казковий ключик», які споживач нібито може сплутати.

Нагадаємо, Господарський суд Києва заборонив ПАТ «Київхліб» випускати продукцію тортів в упаковці, схожій на «Золотий ключик» підприємства Roshen, до розгляду спору з Roshen по суті.

Згодом компанія «Київхліб» вирішила відмовитися від позову до кондитерської корпорації Roshen про визнання права на упаковку торта «Казковий ключик».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО