Україна направила ноту протесту Сирії через делегацію Криму

Міністерство закордонних справ України передало Сирії ноту протесту в зв'язку з проведенням у Дамаску переговорів із делегацією Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні на сайті дипломатичного відомства.

  «Украіна рішуче засуджує офіційні контакти Сирійської Арабської Республіки з окупаційною адміністрацією Криму ... У зв'язку з цим МЗС України заявляє, що проведення сирійськими офіційними особами переговорів із представниками окупаційної влади Криму ... є грубим порушенням державного суверенітету України, втручанням в її внутрішні справи, а також порушенням основоположних норм і принципів міжнародного права ... Відповідну ноту протесту МЗС України передав сирійській стороні», – йдеться в повідомленні.

У МЗС України заявили, що переговори Сирії з делегацією з Криму «завдають непоправної шкоди дипломатичним відносинам між Україною та Сирійською Арабською Республікою».

15 жовтня делегація з анексованого Криму під керівництвом так званого «голови» Сергія Аксьонова прибула до Дамаска для проведення переговорів. Повідомлялося, що делегати під час зустрічі із сирійським лідером Башаром Асадом подарували йому картини з кримським пейзажем, зображенням Московського Кремля та копію пам'ятника «ввічливим людям».

Також з'явилася інформація про те, що Асад може взяти участь у роботі Ялтинського міжнародного економічного форуму (ЯМЕФ).

Нагадаємо, посольство України в Німеччині ініціювало відкриття кримінального провадження щодо делегації німецьких регіональних парламентарів від партії «Альтернатива для Німеччини».

«Слово і Діло» з'ясувало, політики яких країн побували в окупованому Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО