Суїциди та вбивства в армії: Матіос озвучив нові цифри

З початку бойових дій у 2014 році на Донбасі майже 900 українських військових загинули в результаті небойових безповоротних втрат, а саме самогубств і навмисних вбивств.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає «112 Україна».

  «Проаналізувавши стан небойових безповоротних втрат за весь період бойових дій, тобто з 2014 до 2018 року, ми зіткнулися з жахливою статистикою, яка змусила нас шукати в тих реаліях, які є, вихід, як не допустити цього. Майже 900 людей, українських військових, загинули в результаті самогубств, а також навмисних вбивств. Це жахливі втрати, повноцінних майже два батальйони Збройних сил», – сказав він.

За словами Матіоса, причинами цього є лише посттравматичні розлади (ПТСР), оскільки «людська психіка не справляється з наслідками війни й із тими передумовами, які призводять до розбалансування сприйняття дійсності й реальності».   «На всю армію в нас зараз офіційно є 300 психологів, які мають відповідну освіту. Але на майже 400 тисяч військових у державі це мізер. І військова психіатрія, і військова психологія як інструменти подолання посттравматичних розладів у нас зараз перебувають у зародковому стані», – додав він.

Нагадаємо, 19 вересня президент України Петро Порошенко повідомив, що з початку бойових дій на Донбасі загинули 2911 українських військових.

Раніше в доповіді ООН повідомлялося, що з початку військових дій на сході України загинули близько 3 тисяч цивільних. У тому числі були враховані 298 цивільних людей, загиблих у результаті падіння MH17 у 2014 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО