На Донбасі виявили новітню російську систему зв'язку

На Донбасі в Макіївці у володінні бойовиків виявили новітню російську систему зв'язку під назвою Ауріга-1,2В.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати розслідування лабораторії цифрової судової експертизи DFRLab, передає ТСН.

Користувач ВКонтакте на ім’я Артем Донецк 9 червня виклав у мережу фотографії, на яких він разом із іншим російським найманцем позує на тлі зеленої супутникової антени. Радіолокаційна тарілка ідентична супутниковій антені російської системи зв'язку Ауріга-1,2В, що перебуває в арсеналі армії РФ з 2014 року.

Для порівняння DFRLab наводить зображення задньої сторони системи Ауріга-1,2В на фрегаті класу Адмірал Григорович «Адмірал Ессен» Чорноморського флоту Росії.

Систему ніколи не експортували в Україну.

Вперше Аурігу-1,2В показали 2015-го на виставці Міноборони Росії у Владивостоці. На табличці перераховані її характеристики і вказаний рік випуску - 2014-й. У 2016 році її помітили в арсеналі​​ російських військових у Сирії.

Дослідники DFRLab також змогли ідентифікувати П-подібну будівлю на задньому плані фотографій ВКонтакте. Її використовував 11-й мотострілковий полк бойовиків Восток у Макіївці.

Система Ауріга-1,2В призначена для відеозв'язку. Бойовики, ймовірно, використовують її для безпечного зв'язку із пристроями на передовій або для комунікації з російськими військовими.

Як повідомлялося, бойовики стягують військову техніку на Донбас.

Також президент Петро Порошенко наказав військовим на Донбасі у відповідь застосовувати всі сили і засоби.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО