Омелян розкрив деталі запуску першого українського автобану

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що результатом його відвідин Німеччини минулого тижня стали розширені переговори про можливість виділення коштів на будівництво автодороги за всіма стандартами Євросоюзу на ділянці Маріуполь-Запоріжжя.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Омелян заявив, що провів зустріч із федеральним міністром економіки та енергетики Пітером Альтмаєром і обговорив із ним питання подальшої співпраці.

«Німецька сторона розглядає можливість виділення фінансування на автодорогу в Східній Україні. Ймовірно, це буде шлях Маріуполь-Запоріжжя. І він стане першим справжнім автобаном в Україні, збудованим за всіма вимогами ЄС», – зазначив міністр.

Крім того, він звернувся до німецьких колег із проханням про розгляд можливості допомоги Краматорську щодо відновлення й розвитку інфраструктури цього міста.

Нагадаємо, Омелян анонсував будівництво українського відрізку автомагістралі, що дозволить з'єднати дорогою швидкісного руху Гданськ з Одесою.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян дав «Слову і Ділу» інтерв'ю, в якому розповів про безпеку на дорогах, ситуацію з УЗ та своє майбутнє після каденції міністра.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО