В НАБУ прокоментували ухвалу суду щодо Розенблата

Національне антикорупційне бюро наразі не отримувало ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва, яким визнано незаконність дій детективів щодо народного депутата Борислава Розенблата, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди.

Такий коментар журналісту «Слова і Діла» надали в НАБУ.

За словами прес-служби, після вивчення ухвали суду буде ухвалено рішення про її можливе оскарження.

«Станом на поточний момент до НАБУ не надходило рішення ОАСК про визнання протиправними оперативно-розшукових дій у так званій «бурштиновій справі». Щойно цей документ надійде до НАБУ, Національне бюро вивчить його та визначиться з поданням апеляції на згадане рішеня ОАСК», – підкреслили у відомстві.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Національного антикорупційного бюро України щодо нардепа Борислава Розенблата стосовно «бурштинової справи».

Зазначимо, у коментарі до рішення суду адвокат Розенблата зазначив, що відповідне рішення, зокрема, визнає протиправними дії НАБУ у контексті ситуації з агентом Катею, яка начебто передала нардепам, у тому числі і Розенблату, та їх помічникам хабар за сприяння у видобутку бурштину в Україні.

Нагадаємо, суд відмовив Розенблату в задоволенні позову про визнання протиправними дій НАБУ по залученню до оперативно-розшукової діяльності співробітників ФБР.

Зазначимо, керівник САП Назар Холодницький заявляв, що Розенблат є ключовою фігурою в «бурштиновій справі».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО