У МЗС відреагували на скандал з угорськими паспортами

Голова МЗС України Павло Клімкін пообіцяв зустрітися на полях Генеральної асамблеї ООН з угорським колегою і поговорити з ним про видачу угорських паспортів громадянам України на Закарпатті.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 19 вересня, він написав на своїй сторінці в соцмережі Twitter.

«У Нью-Йорку на ГА ООН буду зустрічатися з угорським міністром. Окрім усього іншого, якщо відео про видачу українцям у Береговому угорських паспортів не фейк, думаю, йому доведеться відправитися видавати угорські паспорти в Будапешт. І ніяк не українським громадянам. Там зручніше», - сказав Клімкін.

Раніше повідомлялося, що в угорському консульстві в Береговому громадяни України отримують угорські паспорти в обмін на присягу вірності Угорщині.

У СБУ заявили, що українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе раніше розповіла, що «різка позиція Угорщини щодо нашого майбутнього в НАТО і в ЄС – це певною мірою постріл собі в ногу».

Політик додала, що, якщо Угорщина опікується представниками національної меншини в Україні, то самЕ Будапешт мав би бути зацікавлений, щоб Україна якомога швидше стала членом і Європейського Союзу, і НАТО.

Натомість Угорщина критикує Київ через закон щодо освітнього питання.

Раніше стало відомо, що днями прем'єр-міністр Угорщини відвідав Росію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО