Суд оголосив перерву до листопада щодо 8 обвинувачених у «газовій справі»

Суд оголосив перерву до 7 листопада у підготовчому засіданні за обвинуваченням 8 осіб, яких детективи НАБУ та прокурори САП вважають учасниками злочинної організації народного депутата-втікача Олександра Онищенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Судовий репортер».

Суд вислухав заперечення захисників щодо покладення обов'язків у зв'язку з внесенням застави, клопотання про зменшення раніше визначених застав, а також скарги на ухвалу слідчого судді та дії детективів на стадії досудового розслідування.

Відразу від кількох заставодавців надійшли заяви про повернення їм коштів. Зокрема, в заставодавця обвинуваченого Олександра Сергієнка виявлене онкозахворювання, і йому потрібні гроші на лікування. Сам Сергієнко запевняє, що зараз сам перебуває в скрутному становищі й не може допомогти заставодавцю.

Адвокат колишньої працівниці ПрАТ «Пласт» Мар’яни Гречанюк також клопотав про скасування арешту банківських рахунків. Захисник повідомив, що в Гречанюк виявили серйозне захворювання, вона потребує лікування.

Суд 7 вересня витратив на засідання близько 2 годин, але не встиг вислухати ще одного адвоката й представника держкомпанії «Укргазвидобування», який має статус потерпілого в справі.

Врахувавши побажання учасників процесу, суд зробив перерву до 7 листопада.

Наступного разу суд планує послухати решту клопотань і піти до нарадчої кімнати для вирішення клопотань та ухвалення рішення щодо призначення обвинувального акту для розгляду по суті. Сторона захисту проти початку судового розгляду не заперечує.

Нагадаємо, що справа скерована до суду ще в травні 2017-го. Відтоді суду не вдається завершити стадію підготовчого засідання.

У справі 8 обвинувачених, серед яких Валерій Постний, якого НАБУ вважає співзасновником та організатором злочинної організації Онищенка; колишній перший заступник голови правління «Укргазвидобування» Олександр Сомов, екс-заступник голови правління «Укргазвидобування» Вадим Шленчак і колишній начальник управління «Укргазвидобування» Олена Ченцова. Інші обвинувачені: начальник відділу реалізації ПрАТ «Пласт» Мар'яна Гречанюк, Юрій Смаглюк, адвокат Олександр Сергієнко та Дмитро Кравченко.

Нагадаємо, двом обвинуваченим у газовій справі Онищенка продовжили запобіжні заходи.

Раніше суд Іспанії ухвалив рішення про екстрадицію Онищенка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО