Стало відомо, про що Порошенко говоритиме з Меркель під час її візиту в Україну

Під час візиту до України канцлера Німеччини Ангели Меркель, який запланований на листопад 2018 року, президент України Петро Порошенко порушить питання посилення санкцій щодо Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав заступник глави Адміністрації президента (АП) України Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю «BBC News Україна».

За його словами, під час телефонної розмови президент України та канцлер Німеччини домовились про її візит до України у листопаді.

«Це офіційний візит, останній був майже чотири роки тому», - сказав Єлісєєв.

В АП розуміють, що Ангела Меркель є лідером країни, якій сьогодні вдається консолідувати єдність всередині Євросоюзу, підтримувати солідарну політику з Україною і забезпечувати незмінність санкційної політики щодо Росії.

«Німеччина для нас - один з найпотужніших економічних партнерів, тому важливо посилювати торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво. Важливі й енергетичні питання. Ми дуже відверто обговорюємо з німецькою стороною питання, пов'язані з проектом "Північний потік-2», - сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, 20 серпня 2018 року президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Меркель проінформувала про результати переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, які відбулися напередодні у Німеччині.

Згодом Порошенко оголосив, що Меркель у листопаді відвідає Україну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО