В окупованому Армянську закрили «Кримський титан»

В анексованому Криму в зв'язку із забрудненням повітря в місті Армянську та його околицях призупиняє виробництво завод «Кримський титан».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив «голова» Криму Сергій Аксьонов на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 4 вересня.

«23 серпня в Армянську з'явився неприємний запах, місцеві жителі скаржилися на першіння в горлі, подразнення слизової оболонки носа. З 23 числа відповідними службами щодня проводилися контрольні заміри повітря, води й ґрунту», – написав Аксьонов.

За його словами, в ніч на вівторок у зв'язку зі зміною погоди, з падінням нічної температури та, відповідно, зі збільшенням денної гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду вперше перевищила норму.

З цієї причини прийнято рішення на два тижні призупинити виробництво на «Кримському титані».

Аксьонов також наголосив, що в попереджувальних цілях у школах і дитсадках Армянська на два тижні оголосили канікули. Він запевнив, що життю і здоров'ю громадян нічого не загрожує. Підстав для запровадження режиму надзвичайної ситуації немає.

Нагадаємо, викид невідомої речовини стався на півночі Криму в ніч на 24 серпня. Після цього на дахах будинків і листі дерев з'явився наліт маслянистого кольору з жовтуватим відтінком.

Напередодні стало відомо, що в Херсонській області прикордонники виявили в повітрі токсичні хімічні речовини. Пізніше було встановлено, що наявність хімічних речовин у повітрі пов'язана з викидами із заводу «Кримський титан».

Як повідомлялося, в Кривому Розі на території складів хлору на Нікопольському шосе стався витік рідини.

Також під Дніпром із цистерни витекла азотна кислота.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО