Затриманому СБУшнику Карамушці продовжили запобіжний захід

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків відстороненого від посади начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки, підозрюваного детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор просив суд продовжити дію всіх обов'язків, оскільки існують ризики переховуватися підозрюваним від органів досудового розслідування; знищити, сховати або спотворити речові докази; незаконно впливати на свідків, іншого підозрюваного, експерта або спеціаліста в цьому кримінальному провадженні.

Адвокат Карамушки просив відмовити в задоволенні клопотання повністю, посилаючись на необґрунтованість підозр і недоведеність ризиків. На його думку, зазначені в клопотанні прокурора ризики мають формальний характер і базуються виключно на припущеннях. Разом із тим захист просив дозволити підозрюваному відлучатися з місця проживання без дозволу.

Вислухавши обидві сторони, суддя продовжив дію всіх обов'язків, у тому числі носіння електронного браслета й здачі закордонних паспортів.

Нагадаємо, суд пом'якшив запобіжний захід спільниці затриманого НАБУ СБУшника.

Пізніше САП програла апеляцію на це рішення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО