У Росії будують ракету з українськими комплектуючими

Ракетно-космічний центр «Прогрес» розпочав виробництво останньої ракети «Союз-ФГ», в якій використовуються українські комплектуючі.

Після цього Прогрес повністю перейде на виготовлення ракет «Союз-2» з російськими компонентами, повідомив РІА «Новости» джерело в ракетно-космічній галузі РФ, передає «Слово і Діло».

«Самарські ракетобудівельники припиняють випуск цієї модифікації ракети «Союз». Зараз на завершальній стадії виробництва перебуває одна ракета «Союз-ФГ», а ще одна – перебуває в доробці, для неї зараз йде замовлення комплектуючих і збирання окремих вузлів», – розповів співрозмовник агентства.

До завершення експлуатації цієї модифікації ракети залишилося шість пусків. Їх передбачається здійснити протягом 2018-2019 років і з початку 2020 року запускатимуться лише ракети-носії сімейства «Союз-2»-«Союз-2.1а», «Союз-2.1б» і «Союз-2.1в».

У ракетах «Союз-ФГ» використовується система управління українського виробництва. У ракетах «Союз-2», які почали розроблятися на початку 2000-х, було вирішено використовувати систему управління російського виробництва.

Раніше в Україні пройшли випробування керованих протитанкових ракет.

Також нагадаємо, бойовики атакували українських прикордонників протитанковою ракетою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО