ГПУ оскаржила закриття справи проти Кернеса

Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Київського районного суду Полтави про закриття кримінального провадження щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію речника генпрокуратури Андрія Лисенка в Facebook.

«Сьогодні, 16 серпня, Генпрокуратура в установленому порядку подала апеляційну скаргу до Київського районного суду Полтави на рішення цього суду про закриття справи щодо Кернеса», – повідомив він.

10 серпня суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив кримінальне провадження проти Кернеса, якого разом із двома охоронцями звинувачували у побитті євромайданівців.

Суддя заявив, що прокурори самоусунулися від доказів провини, в результаті чого справа розглядається вже четвертий рік поспіль. Сім останніх засідань, на яких мали відбутися дебати, прокурори взагалі пропустили. Суд розцінив це як відмову від обвинувачення та постановив закрити справу.

У ГПУ ж заявили, що прокурори хворіли, а суддя виніс неправосудне рішення. Своєю чергою прокуратура Полтавської області порушила кримінальне провадження щодо судді Антонова в зв'язку із закриттям справи проти Кернеса.

Водночас Рада суддів України на екстреному засіданні за Антонова заступилася.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО