Денісова повідомила про прохання 11 росіян до Путіна обміняти їх

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що 11 осіб, які відбувають покарання у виправних установах України, написали листи на ім'я російського президента з проханням обміняти їх на «українських політв'язнів».

Як пише «Слово і Діло», за її словами, звернення будуть передані в МЗС, який направить їх до Москви диппоштою.

«В ході моніторингових візитів до місць позбавлення волі ув'язнені російські громадяни продовжують подавати заяви на ім'я президента Росії з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів», - написала омбудсмен на своїй сторінці в Facebook.   Вона уточнила, що заяви написали В'ячеслав Висоцький, Валерій Іванов, Олександр Валехідіс, Владислав Гречин, Віктор Агєєв, Олег Доронін, Денис Сидоров, Євген Шаталов, Олексій Седікі, Олександр Саттаров і Фарух Камалов.   «Ці листи також будуть відправлені в МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх в адміністрацію президента Росії», - повідомила Денисова.   Раніше віце-спікер української Ради Ірина Геращенко у своєму Facebook написала, що Київ готовий передати Росії 36 її громадян, які засуджені і відбувають покарання в українських виправних установах.

У липні українська влада представила список з 23 російських громадян, яких вони готові обміняти на рівне число громадян України, які перебувають під вартою в Росії.

У відповідному списку фігурує, зокрема, ім'я режисера Олега Сенцова, який продовжує безстрокову голодовку вже протягом декількох місяців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО