Ердоган заявив про готовність «попрощатися» з США

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган заявив про намір країни вжити заходів у відповідь на запровадження США торгових мит на сталь і алюміній.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив у неділю, 12 серпня, під час виступу в Трабзоні.

Ердоган зазначив, що Вашингтон намагається економічною війною досягти того, що не вдалося за допомогою провокацій і державного перевороту.

«Ми зрозуміли вашу гру і будемо вживати заходів. Ми не здамося. Ви наступаєте на нас доларами, тоді ми знайдемо інші способи здійснення наших завдань», - процитував його телеканал A Haber.

За словами турецького лідера, Анкара звернеться до нових альянсів і ринків. Підвищення мит, які проводять США, неможливо в рамках Світової організації торгівлі, підкреслив Ердоган.

Напередодні президент Туреччини заявив, що країна готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, серед яких Китай, Росія, Іран і Україна.

10 серпня президент США Дональд Трамп оголосив про двократне підвищення мит на алюміній і сталь з Туреччини - до 20 і 50% відповідно. На тлі повідомлень про торговельні обмеження турецька ліра втратила в ході торгів близько 20% своєї вартості.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО