Путін відреагував на нові санкції США через справу Скрипаля

Президент Росії Володимир Путін назвав можливі нові санкції США проти РФ нелегітимними.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на нараді з членами Ради безпеки, повідомляє в п'ятницю, 10 серпня, прес-служба Кремля.

«Порушувалася тема можливих нових недружніх кроків з боку Вашингтона у вигляді торгових обмежень. Наголошено на повній нелегітимності таких дій з точки зору міжнародного права», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 серпня стало відомо про плани США запровадити санкції проти Росії через отруєння колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері. Запровадження обмежувальних заходів у Держдепі обіцяють здійснити в два етапи. Спочатку до Росії заборонять поставляти деякі американські товари, пов'язані з національною безпекою, зокрема електроніку подвійного призначення.

Якщо ж Москва не надасть гарантій відмови від застосування хімічної зброї й не погодиться допустити міжнародних експертів, то Вашингтон погрожує знизити рівень дипломатичних відносин, скоротити зовнішню торгівлю між країнами та перешкоджати Росії в отриманні міжнародних банківських кредитів.

Своєю чергою в МЗС Росії заявили, що США йдуть шляхом подальшого загострення двосторонніх відносин, і пообіцяли дзеркальні заходи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО