Ситник пояснив нічну зустріч із Порошенком

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його нічний візит у приватний будинок президента Петра Порошенка не вплинув на роботу детективів НАБУ.

Як пише «Слово і Діло», про це Ситник розповів у четвер, 9 серпня, в інтерв'ю Громадському.

Візит Ситника журналісти Схем зафіксували ще в квітні, проте прокоментував глава НАБУ його тільки зараз.

Ситник розповів, що під час цієї зустрічі вони обговорювали створення Антикорупційного суду. А візит відбувався з ініціативи Порошенка.

«Глава держави запросив на розмову, і вона саме стосувалася Антикорупційного суду. Це суд, який безпосередньо стосується Антикорупційного бюро. І це стосується тієї проблеми, про яку ми говоримо два роки. Навіть на війні вороги сідають за стіл переговорів. У цьому випадку була спірна дискусія», - зазначив Ситник.

Відповідаючи на запитання про те, чому ця зустріч не була публічною, Ситник відповів, що були і публічні переговори на рівні адміністрації президента.

«Це не був таємний візит і те, що це може стати відомо, - звичайно, я це допускав. Чому стало відомо саме зараз, а це було досить давно... Важливо, що на роботу НАБУ це не вплинуло, запитаєте будь-якого детектива», - зазначив Ситник у відповідь на запитання про репутаційні наслідки через нічний візит до Порошенка.

Ситник додав, що результатом цієї зустрічі стало ухвалення парламентом закону про Антикорупційний суд, і президент вплинув на рішення парламенту.

«У мене була тет-а-тет зустріч із президентом України з приводу Антикорупційного суду. НАБУ не має права законодавчої ініціативи, і ми знаємо, давайте будемо відвертими, що в парламенті президент має якщо не визначальний, то один із визначальних впливів. Була певна дискусія . Вона закінчилася тим, що все-таки закон був ухвалений», - розповів директор НАБУ.

Ситник також розповів, що зустрічався з Порошенком 12-14 разів.

На запитання журналіста, чи погодиться Ситник приїхати додому до Порошенка, якщо президент його знову запросить, Ситник відповів:

«Мабуть, уже ні. Враховуючи таку реакцію, мабуть, ні», - сказав він.

Як повідомлялося, на початку червня Рада створила Антикорупційний суд. Після виступу Порошенка його створення підтримали 315 народних депутатів.

А на початку серпня Порошенко підписав останній закон про Антикорсуд.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО