У партії Меркель вимагають її відставки

Консервативне крило блоку ХДС/ХСС, що об'єдналося в так званий Союз за цінності, закликало до відставки канцлера Німеччини Ангели Меркель з посади голови ХДС і послідовному обмеженню припливу мігрантів до Німеччини.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на DW.

У програмному документі П'ять тез для сильної Німеччини, оприлюдненому в п'ятницю, 3 серпня, Союз за цінності вказав, що ХДС вже зараз потребує програмного і кадрового оновлення.

Члени союзу вважають, що вже на грудневому з'їзді Християнсько-демократичного союзу потрібно обрати нове партійне керівництво. На їхню думку, Меркель більше не повинна виставляти свою кандидатуру на переобрання.   «Для підготовки до наступних виборів в бундестаг слід узгодити впорядковану передачу посади федерального канцлера», - підкреслюється також в документі.

Тим самим консерватори в ХДС/ХСС дають ясно зрозуміти, що найпізніше до завершення наступних виборів в бундестаг вони не бажають бачити Ангелу Меркель на постаді голови уряду.

У програмному документі Союзу за цінності також міститься заклик до послідовного обмеження припливу мігрантів до Німеччини. «Потенціал ФРН з прийому біженців вичерпано. Ми вимагаємо обмеження нетто-міграції до нуля і асиміляції тих, хто має право на притулок», - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що рейтинг блоку ХДС/ХСС на чолі з Меркель досяг рекордно низьких показників з 2006 року, склавши 29%. При цьому рейтинг Соціал-демократичної партії Німеччини склав 18%, а партії Альтернатива для Німеччини - 15%.

Також зазначалося, що німці відчувають більше довіри до президента Франції Еммануеля Макрона, ніж Меркель. За даними опитування, понад 40% німців хочуть відставки нинішнього канцлера.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО