США готуються до завдання удару по Ірану – ЗМІ

США готові завдати удару по ядерних об'єктах Ірану. Для визначення цілей будуть задіяні оборонні об'єкти Австралії та Великої Британії.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це 27 липня повідомляє телеканал ABC News із посиланням на джерела в уряді Австралії.   За даними джерел, це може статися вже в серпні.

При цьому неназваний високопоставлений чиновник розповів каналу, що надання розвідданих відрізняється від реальної участі в завданні удару.

«Розробка картини дуже відрізняється від фактичної участі в завданні удару ... це не те ж саме, що й активне націлювання», – заявив він.

Телеканал пояснив роль Австралії. На території цієї країни розташований секретний оборонний об'єкт, який нібито керує американськими шпигунськими супутниками, є ключовим серед «альянсу П'яти очей» і об'єднує спецслужби США, Канади, Великої Британії, Австралії та Нової Зеландії.

При цьому прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл напередодні запевнив, що немає підстав вважати, що Вашингтон готується до військової конфронтації з Тегераном.

8 травня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Штатів з іранської ядерної угоди, яка передбачає скасування санкцій проти Ірану за відмову від ядерної програми. Світові держави розкритикували дії Трампа.

22 липня іранський лідер Хасан Роухані застеріг США від війни з Іраном і порадив Трампу «не гратися з вогнем».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО