Кабмін створив робочу групу для аудиту лісгоспів

Уряд створив робочу групу для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, та інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісів та експортом лісоматеріалів.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 26 липня, передає «Інтерфакс-Україна».

«Держгеокадастр робить аерофотозйомку або беремо супутникові дані й порівнюємо їх за різні періоди часу. Обчислюємо обсяги лісу: скільки було вирубано лісів цим лісовим господарством ... Далі дивимося, що було експортовано, скільки й куди. Далі, як ви знаєте, я зробив запит нашим європейським партнерам, щоб вони надали зворотну інформацію. Цей весь ланцюжок підлягатиме аудиту», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

Нагадаємо, що згідно з доповіддю британської неурядової організації Earthsight, з України до країн ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж із будь-якої іншої країни світу, й більше, ніж із країн Латинської Америки, Африки та Південно-Східної Азії разом узятих.

Президент України Петро Порошенко наклав вето на законопроект, що стосується збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необробленого лісоматеріалу.

Верховна Рада ухвалила закон №5495, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за незаконне вивезення з України лісу та лісоматеріалів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО