Смертельні ДТП з маршрутками: що чекає перевізників

Міністр інфраструктури Володимир Омелян попередив, що контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників розпочинається з 21 липня. У разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано.

Про це він повідомив за підсумком нарад з МВС, Нацполіцією, Мінекономрозвитку, Укртрансбезпекою та представниками асоціацій автобусних перевізників, пише Слово і Діло

«Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 тис. грн штрафу», - констатував Омелян.

За його словами, з легальними перевізниками досягнуто домовленості про те, що з 1 серпня буде запроваджено електронний кабінет перевізника, до якого матиме доступ сама компанія, трансінспекція та Нацполіція.

У кабінеті буде реєструватися уся інформація щодо перевізника, його ліцензій, маршрутів, штрафних балів тощо, уточнив міністр.

«З 1 січня 2019 року введемо gps tracker, електронний квиток та тахограф або його аналог. Готуємо пропозиції щодо державного сприяння з оновлення парку автобусів», - заявив Омелян.

Він наголосив, що з боку глави уряду Володимира Гройсмана відомство має «повну підтримку»

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

Нагадаємо, 20 липня за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях сталися дві масштабні автомобільні аварії. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Додамо, також Омелян планує у 2018 році розпочати встановлення систем гальмування швидкості на в’їзді в населені пункти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО