Геращенко виключила проведення референдумів на окупованому Донбасі

Перший віце-спікер парламенту й представниця України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко виключила проведення на окупованій частині Донбасу будь-яких референдумів про статус регіону.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Дело».

«Жодних референдумів під дулами автоматів і розміщеними під школами й дитсадками окупованого Донецька та Луганська російськими танками; жодних референдумів, організованих на територіях, де 4 роки мізки громадянам промиває російська пропаганда й «лайфньюси», які залякують людей «фашистами й хунтою»; жодних референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде», – написала вона.

Геращенко нагадала, що Мінські угоди передбачають проведення не референдуму, а місцевих виборів за українським законодавством.

«Ми твердо стоїмо на позиції, що РФ має виконувати Мінські угоди: припинити стріляти, припинити поставки техніки бойовикам, вивести свої війська з перешитими шевронами, «потеряшек» і зброю, звільнити заручників і повернути нам контроль над нашим кордоном», – додала вона.

Віце-спікер також іронічно запропонувала президенту РФ провести на його території референдум з приводу підвищення пенсійного віку.

Раніше Геращенко розповіла, скільки разів бойовики порушили «хлібне перемир'я».

Також нардеп повідомила, чому мають помилувати Сенцова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО