Мін'юст США висунув нові звинувачення шпигунці з РФ

Американські прокурори висунули нове звинувачення громадянці Росії Марії Бутіній, яку днями затримали в США за підозрою у шпигунстві.

Про це повідомляє Politico у вівторок, 17 липня, пише «Слово і Діло».

Журналісти нагадали, що в понеділок, 16 липня, росіянці висунули перше звинувачення. Їй інкримінують шпигунську діяльність у США за вказівками високопоставленого представника уряду РФ.

За інформацією видання, у вівторок прокурор від округу Колумбія Джессі Ліу висунула Бутіній ще одне звинувачення – у спробі налагодити зв'язки з «американською організацією, яка бореться за посилення прав на володіння зброєю ... з метою просування інтересів Російської Федерації».

Після першого звинувачення росіянці загрожувало п'ять років в'язниці, а тепер – десять.

Хоча в обвинувальних актах не міститься ані імені російського чиновника, на якого працювала Бутіна, ані назви вищезгаданої організації, видання з'ясувало, що йдеться про якогось Олександра Торшина. Він нібито є соратником президента Росії Володимира Путіна. Торшин тривалий час підтримував Національну стрілецьку асоціацію США й має зв'язки із секретними службами РФ і представниками російської організованої злочинності.

Бутіна має з'явитися на судовому слуханні в середу, 18 липня, у федеральній будівлі суду у Вашингтоні.

Нагадаємо, 15 липня у Вашингтоні затримали 29-річну громадянку РФ Марію Бутіну, її підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

Напередодні Дональд Трамп визнав втручання Росії у вибори в США в 2016 році. Американський лідер заявив, що повністю вірить висновкам спецслужб США з цього питання.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО