Для українських туроператорів готують нові правила

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що туристичні компанії зобов'яжуть мати страховий фонд в € 500 тис., щоб вони могли компенсувати відпочиваючим можливі незручності.

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, передає Сллово і Діло

«Ми з Мінекономіки прописуємо нові правила, які будуть передбачати страховий фонд. Якщо ти - туроператор, умовно, у тебе в фонді має бути € 500 тис. Якщо ж ти - турагент, то € 20 тис., щоб була відповідальність», - пояснив він.

Він підкреслив, що зараз українські мандрівники не захищені від свавілля туристичних компаній.

«У чинному правовому полі будь-який туроператор може бути пірамідою, коли збере гроші з людей, а завтра скаже, що «ви знаєте, у мене не вийшло», - зазначив міністр.

Як відомо, в червні-липні українські туристи через збої в роботі туроператорів не могли вилетіти з аеропортів Албанії, Грузії, Єгипту, Тунісу, Туреччини та інших курортних країн.

Також, в кінці червня близько 300 українських туристів застрягли в аеропорту Монастир і не могли вилетіти з Тунісу додому: за їхнім твердженням, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконували своїх зобов'язань по поверненню громадян в Україну.

Нагадаємо, Володимир Омелян пообіцяв, що в Генеральну прокуратуру буде направлено звернення в зв'язку з можливим шахрайством туроператора «Oasis Travel».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО