Ердоган оголосив склад нового уряду Туреччини

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган, переобраний на новий президентський термін, представив склад нового кабінету міністрів.

Про це повідомляє агентство Anadolu, пише «Слово і Діло».

Вибори відбулися 24 червня, Ердоган переміг з результатом 52,59%. З його вступом на посаду в країні офіційно змінилася форма правління: раніше в квітні 51% турецьких громадян проголосували за перехід від парламентсько-президентської до президентської форми правління.   Першим в історії Туреччини віце-президентом призначений Фуат Октай, який раніше очолював Агентство з надзвичайних ситуацій і стихійних лих країни. Посаду прем'єр-міністра в країні скасовано.

Абдулхаміт Гюль зберіг за собою посаду міністра юстиції. На посаді міністра закордонних справ залишився Мевлют Чавушоглу, а на посаді голови МВС - Сулейман Сойлу.

Очолювати міністерство оборони буде екс-голова Генштабу Хулуси Акар. Міністром фінансів і казначейства призначений Берат Албайрак, який раніше очолював міністерство енергетики, на цій посаді його змінить Фатіх Донмез. Головою Мінторгу призначений Рухсар Пекджан.

Ердоган приніс присягу 9 липня, церемонія відбулася в парламенті Туреччини. На урочистому заході були присутні понад 7 тис. осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО