У Кличка проігнорували конкурс на реконструкцію Шулявського мосту

Київська міська державна адміністрація своїм розпорядженням №1148 затвердила проект реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана.

Про це пише «Дело», передає «Слово і Діло».

Це сталося 5 липня, на наступний день після того, як комісія Київради з питань транспорту не підтримала петицію киян, що передбачає проведення міжнародного конкурсу на найкращий проект реконструкції.

Затверджений КМДА проект передбачає будівництво неповної «конюшини» з трьома з'їздами (замість класичних для «конюшини» чотирьох).

Під час реконструкції на розв'язці також збудують велодоріжку шириною 2 метри й загальною довжиною 985 метрів. Передбачається, що в одному місці велодоріжка в районі розв'язки проходитиме під землею. Загальна кошторисна вартість будівництва станом на червень 2018 року становитиме 830 млн грн, терміни виконання робіт – 17,5 місяців.

Як відомо, 4 липня члени комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами не підтримали вже другу петицію щодо розв'язки на Шулявці, яка набрала 10 тисяч голосів за 8 днів.

За інформацією заступника мера Києва Давтяна, реконструкція Шулявської розв'язки почнеться вже в середині липня 2018 року.

Раніше «Слово і Діло» писало, що переможцем тендеру на проведення реконструкції київського Шулявського шляхопроводу стала фірма ТОВ «Північноукраїнський будівельний альянс», яка належить помічнику народного депутата Максима Микитася.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО