Парубій сподівається, що Конгрес США прийме резолюцію про Голодомор в цьому році

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив надію, що Конгрес США до кінця 2018 року прийме резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це повідомляє прес-служба парламенту, передає Слово і Діло.

Уточняється, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч в США зі співголовами комісії по демократичному партнерству Палати представників Конгресу США Пітером Роскамом і Девідом Прайсом.

«Парубій подякував за те, що конгресмени стали співавторами і розробили резолюцію про те, що Голодомор визнається геноцидом українського народу. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що ця резолюція по Голодомору буде прийнята Конгресом в цьому році, адже це символічно – в цьому році весь світ шанує 85-ті роковини Голодомору», - сказано в повідомленні.

Сторони також обговорили можливість залучення експертів з США для напрацювання рекомендацій щодо важливих реформ українського парламенту.

Як повідомлялося, в Палаті представників Конгресу США представлена резолюція, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Нагадаємо, Штат Нью-Йорк визнав Голодомор геноцидом.

Також, Голодомор в Україні визнано геноцидом вже в декількох штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Орегоні і Пенсільванії.

Як повідомлялося, Канада виділила $750 тис. на проект про Голодомор.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО