До Луганської області прибула гумдопомога з Франції

У Луганську область з Франції надійшла гуманітарна допомога.

Про це у вівторок, 19 червня, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Facebook, передає «Слово і Діло».

У рамках стратегічної ініціативи командування об'єднаних сил Допомога Схід відбулося перше відвантаження кількох десятків тонн гумдопомоги.

Пакунки з підгузками для дорослих компанії Хартманн надала Асоціація Медична і благодійна допомога Франція-Україна. Перевезення вантажу на безкоштовній основі здійснила Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України.

Програма була заснована з ініціативи командувача Об'єднаними силами генерал-лейтенанта Сергія Наєва і за підтримки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Це тільки перший ступінь у вигляді допомоги якісними і вкрай необхідними речами для медичних установ Луганщини та Донеччини, будинків для людей похилого віку, які перебувають в прифронтовій зоні, і людей з обмеженими можливостями. На початку липня планується вихід ще однієї вантажівки з медичним обладнанням для лікарняних установ Донбасу», - сказав заступник командувача Об'єднаними силами по морально-психологічного забезпечення генерал-майор Олександр Голоднюк.

Нагадаємо, 14 червня гумдопомогу на Донбас відправила Білорусь.

Раніше Червоний Хрест відправив на Донбас гумдопомогу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО