Ситник повідомив, скільки часу треба на створення Антикорупційного суду

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що створити Антикорупційний суд можливо вже за півроку.

Про це він заявив під час зустрічі з молоддю в суботу у столичному Парку корупції, повідомляє Укрінформ, передає Слово і Діло.

«Я зроблю прогноз, наскільки швидко можна створити цей суд. Його можна створити за півроку. Якщо ми створювали з нуля НАБУ - це набагато складніший механізм, ніж Антикорупційний суд, - ми його запустили менш ніж за 8 місяців. Звичайно, що це була важка праця, але ми це зробили. Тому за півроку, за наявності політичної волі, це можна зробити», - підкреслив Ситник.

Водночас він додав, що важко спрогнозувати наявність політичної волі.

«За три роки її не додалося в Україні, на жаль. Якщо нам - НАБУ, громадянському суспільству, міжнародним партнерам - вдасться не послабити увагу за цим процесом і не послаблювати тиск на тих людей, які повинні «сидіти», то це буде достатньо швидко», - сказав директор НАБУ.

За його словами, закон про Антикорупційний суд так важко проходив, «бо в залі сидить Розенблат, Поляков і ряд інших - це все представники більшості».

Раніше, президент України повідомив, що згідно з його планом, антикорупційний суд може розпочати роботу до кінця 2018 року.

Нагадаємо, пізніше в законі про Антикорупційний суд «підмінили» апеляцію. У тексті закону з'явилася норма про те, що апеляції у справах НАБУ, які зараз вже розглядаються в судах, будуть проходити в судах загальної юрисдикції, а не в Антикорупційному суді.

«Слово і Діло» розбиралася, як за закон голосували фракції та групи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО