«Київтеплоенерго» подало до суду на «Нафтогаз»: пояснення Кличка

Мер столиці Віталій Кличко заявив столична влада звернулася до суду, щоб змусити НАК «Нафтогаз» укласти договір на газопостачання «Київтеплоенерго» і не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для Києва.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає Слово і Діло

«Ми змушені звернутися до суду, щоб не допустити зупинки газопостачання ТЕЦ, які виробляють не тільки теплову, а й електричну енергію. Сподіваюся, найближчим часом позов буде розглянутий, і ми вирішимо проблему з відсутністю гарячої води в столиці», - підкреслив Кличко.

«Я роблю все, щоб захистити інтереси киян. А платити чужі борги? Вибачте, 1 мільярд 200 мільйонів - це 10 нових дитячих садків! Кияни не повинні платити за наслідки господарської діяльності приватних компаній», - додав він.

У КМДА зазначили, що близько 3 тисяч житлових будинків Києва залишаються без гарячої води через відмову НАК «Нафтогаз» укласти договір з КП «Київтеплоенерго» на поставку природного газу.

Як повідомлялося, КП «Київтеплоенерго» звернулося до Господарського суду Києва з позовом до НАК «Нафтогаз України» про визнання укладеними договору про постачання газу.

Раніше в НАК «Нафтогаз України» відмовилися підписувати договори на поставку газу через невирішене питання боргових зобов'язань «Київенерго» на суму майже 5 млрд. гривень.

Як повідомлялося, компанія «Нафтогаз» стверджує, що кияни сидять без гарячої води не з їхньої вини.

Також стало відомо, чи виростуть тарифи на електроенергію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО