У Чернівцях СБУ прийшла з обшуками до прихильників «Великої Румунії»

Співробітники СБУ проводять обшуки в одній з громадських організацій Чернівців, представники якої поширювали матеріали, що закликають до порушення територіальної цілісності України.

Про це в понеділок, 11 червня, повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

За даними відомства, перевіряється інформація щодо представників організації, які під час публічного заходу в Чернівцях демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області в складі так званої «Великої Румунії».

Правоохоронці встановили, що зазначені карти були надруковані для пропаганди «святкування» на території України 100-річчя створення «Великої Румунії».

«Учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої «історичної справедливості» через анулювання наявних міжнародно-правових та міждержавних документів і «повернення» територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії до складу Румунської держави», – повідомляють в СБУ.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, що в Україні побудують міст, який з'єднає Україну та Румунію.

Раніше в Румунії в ДТП потрапив автобус із українцями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО