Парубій просить світ за Сущенка, а українців – не їздити до РФ

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна не визнає російський вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на засіданні парламенту.

«Вчора Московський міський суд засудив власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Від імені всієї Верховної Ради я заявляю, що Україна ніколи не визнає цей вирок», – сказав Парубій.

Спікер наголосив: «Російська Федерація на сьогодні діє, як міжнародний терорист. За наказом злочинця Путіна російські спецслужби захоплюють у полон наших громадян і намагаються таким чином шантажувати Україну».

«Закликаю наших союзників, усі країни вільного світу та міжнародні організації засудити псевдовирок для журналіста Романа Сущенка та вимагати від Росії звільнення всіх українських громадян-політв’язнів Росії», – заявив Парубій.

Також він застеріг українців від поїздок до «путінської Росії, бо є реальна небезпека бути захопленими російськими спецслужбами».

«Не збільшуйте путінський обмінний фонд, не їдьте до Росії. Сьогодні це є реальною небезпекою для всіх українських громадян», – додав Парубій.

Раніше РосЗМІ вияснили, за що Сущенка засудили до 12 років колонії.

Також адвокат не виключає можливість обміну Сущенка на Вишинського.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО