ГПУ повідомила про підозру екс-беркутівцю

Слідчими Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України постійно продовжується розслідування кримінальних проваджень за фактами злочинів, скоєних проти учасників акцій протесту в м. Києві в період листопада 2013-лютого 2014 років.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт ГПУ.

Так, 04.06.2018 за результатами проведеного попереднього розслідування повідомлено про підозру колишньому працівнику БМОП «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області – другому учаснику здійснення 19.01.2014 на вул. Богатирській у Києві групою правоохоронців умисних дій, які виходять за межі наданих їм повноважень і супроводжувалися насильством, незаконним застосуванням спеціальних засобів проти учасників ГО «ВО Автомайдан», які пікетували колону автомобілів підрозділів ПМОП «Беркут», що прямували до резиденції «Межигір'я», а також пошкодженням автомобіля пікетувальників на суму понад 80 тис. грн.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 365 КК України (в редакції від 15.12.2013).

Слідство за цим фактом триває. Підозрюваному вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та додатка до нього, який буде серований до суду для розгляду.

Раніше стало відомо, що за злочини проти активістів Майдану судитимуть офіцера Нацгвардії.

Також нагадаємо, ГПУ передала до суду справу щодо двох екс-беркутівців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО