#FreeSentsov: У містах України проходять акції на підтримку політв'язнів

У центрі Києва зібралися учасники акції на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів, утримуваних в Росії.

Як пише Слово і Діло, на Майдані зібралося кількасот людей. Акція проходить в рамках всесвітньої акції на підтримку Сенцова.

Організатори акції закликали брати з собою на пікет плакати і спортивні свистки і зазначали, що 2 червня «Київ покаже «червону картку» режиму Путіна», а активісти поіменно назвуть політв'язнів, яких незаконно утримують в Росії і окупованому Криму, серед яких - художники, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари.

Заходи на підтримку в'язнів Кремля з вимогою звільнити їх провели також в Івано-Франківську і Дніпрі. Про намір долучитися до акції раніше повідомили у посольстві США у Києві.

«Ми долучаємось до всесвітнього заклику звільнити Олега Сенцова #SaveOlegSentsov, що став жертвою російської кампанії з придушення голосів тих, хто виступають проти окупації Криму», - зазначили у посольстві.

Також акція «Free Sentsov. Free the Hostages of Kremlin відбудеться у Лондоні на Даунінг-Стріт.

14 травня український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії суворого режиму, оголосив про безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Посольство США закликало Росію звільнити Сенцова без жодних умов.

Раніше, Людмила Денісова попросила радника Путіна посприяти її візиту до Сенцова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО