Стали відомі імена нових членів НКРЕКП

Секретар конкурсної комісії з відбору нових членів НКРЕКП Світлана Голікова оприлюднила список нових членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За її інформацією, новими членами регулятора стали представники Олександр Фармагей («Укргідроенерго»), Дмитро Коваленко («Укренерго»), Євген Магльованний (Держенергоефективності). Членами НКРЕКУ стали, також, дві жінки - Олена Антонова (працювала в недержавних енергетичних компаніях - українській ДТЕК і американській AES) і Оксана Кривенко (співробітник апарату НКРЕКП).

«Незабаром можна буде вітати нових комісіонерів» - написала Голікова, уточнивши, що офіційно рішення поки не озвучено.

НКРЕКП - державний колегіальний орган, створений на заміну ліквідованих в серпні 2014 року Національною комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Комісія є органом державного регулювання діяльності в сферах енергетики і комунальних послуг.

Як повідомлялося, 14 травня номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП затвердила перелік з 10 кандидатів для подальшої передачі Президенту України на розгляд. У перелік фіналістів конкурсу увійшли: Олександр ФОРМАГ, Олена Антонова, Дмитро Коваленко, Оксана Кривенко, Андрій Борисенко, Олексій Магда, Валерій Цаплін, Руслан Кайдаш, Євген Маглеваний, Дмитро Олефір. З них президент Петро Порошенко повинен був затвердити п'ятірку переможців.

30 травня президент України Петро Порошенко звільнив Дмитра Вовка з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО