Данилюк розповів подробиці сварки з Гройсманом

Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про сварку з очільником уряду Володимиром Гройсманом, що сталася на засіданні Кабміну 23 травня.

Як пише «Слово і Діло», подробиці конфлікту він повідомив у коментарі телеканалу «112 Україна».

«У нас принципова позиція щодо реформи ДФС. На жаль, ми не завжди знаходимо спільну мову. Це робочий момент. Коли мені відмовили в призначенні заступника (хоча це повністю моє право формувати мою команду), якого я хочу призначити вже 2 роки, в мене зараз немає заступника, який відповідає за податкову сферу. Для нас пріоритетом є реформування ДФС, і я не можу призначити заступника з цього питання ... На сьогодні я бачу, що ми не працюємо як одна ефективна команда. До нас застосовуються якісь ниточки зі сторін. У нас іноді рішення ухвалюються непрозоро», – сказав він.

Крім того, голова Мінфіну впевнений, що ситуація, яка склалася, незабаром вирішиться.

«Мене підтримують члени уряду. Я впевнений, що ми цю ситуацію виправимо», – додав він.

Як відомо, 23 травня під час засідання Кабміну Данилюк попросив призначити собі п'ятого заступника, на що Гройсман відповів, що не робитиме цього. У відповідь на це Данилюк сказав, що нехай у такому разі на нього самого готують подання на відставку.

Варто зазначити, що Генпрокуратура перевіряє доходи Данилюка та його дружини, отримані ними у Великій Британії з 2004 до 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО