Швейцарія розсекретила рахунки Єфремова - ЗМІ

На пов'язані з екс-регіоналом Олександром Єфремовим рахунки у Швейцарії з 2006 року надійшли 33 мільйони швейцарських франків.

Як повідомляє «Слово і Діло», такі дані швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів наводить у публікації Deutsche Welle.

Ці рахунки, за інформацією правоохоронців, контролюють син Олександра Єфремова Ігор та його дружина.

Раніше Старобільський районний суд Луганської області продовжив термін дії запобіжного заходу екс-депутату від «Партії регіонів» Олександру Єфремову ще на 2 місяці до 24 червня включно.

Раніше у суді Старобільська Луганської області допитали народного депутата Олега Ляшка у справі екс-регіонала Олександра Єфремова.

Єфремова звинувачують у створенні так званої «ЛНР», її фінансуванні, державній зраді, сепаратизмі та сприянні захопленню адміністративних будівель.

Єфремова також підозрюють у керуванні незаконним голосуванням у Верховній Раді 16 січня 2014 року за так звані «диктаторські закони», а також за нанесення збитків державі (його компанії вигравали тендери за завищеними цінами у державного «Луганськвугілля». За «диктаторські закони» – у Єфремова окремий судовий процес, як і за «Луганськвугілля», за ці статті його затримували в 2015 році, але випустили під заставу у 3,6 мільйонів гривень, які вніс соратник Борис Колесніков.

Ще одну справу проти Єфремова — за розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти Єфремова ГПУ закрила через відсутність складу злочину. Єфремов якось у суді казав, що не пам’ятає, скільки проти нього порушено справ.

Зауважимо, що Генеральна прокуратура затримувала Єфремова за одними статтями (корупційними), а судить за іншими (сепаратизм, держзрада).

30 липня 2016 року Єфремова затримали в аеропорту «Бориспіль» з квитком на Відень.

6 березня 2018-го суд залишив під вартою екс-регіонала Єфремова ще на два місяці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО