Савченко проситься на засідання Ради

Нардеп Надія Савченко вимагає забезпечити їй можливість бути присутньою на засіданнях парламенту.

Про це повідомила прес-служба народного депутата, пише «Слово і Діло».

Своє депутатське звернення Савченко адресувала генеральному прокурору Юрію Луценку, керівнику Служби безпеки України Василю Грицаку та голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Нардеп посилається на законодавство, зокрема й на Конституцію та закон «Про статус народного депутата України».

«Будучи чинним народним депутатом, Надія Савченко має відвідувати засідання Верховної Ради України, проводити зустрічі з виборцями, звітувати в ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Відразу після цього її в приміщенні Верховної Ради затримали працівники Служби безпеки України та оголосили підозру. 23 березня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів народного депутата Надії Савченко про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Надії Савченко інкримінують змову з ватажками бойовиків «Л/ДНР» і з керівником Центру звільнення полонених Володимиром Рубаном. Вони нібито планували повалення чинної влади та вбивства її представників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО