Екс-боєць «ДНР» здався поліції

На Донеччині колишній бойовик, так званої Донецької народної республіки, який патрулював вулиці Бахмута під час окупації міста з метою виявлення проукраїнські налаштованих місцевих жителів, здався поліції.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції, передає Слово і Діло.

Як повідомляється, в Бахмутський відділ поліції звернувся 38-річний чоловік, який повідомив, що в минулому перебував у лавах незаконних збройних формувань.

Уточняється, що він добровільно покинув ряди бойовиків.

«Піддавшись на проросійську агітацію, батько трьох дітей вирішив приєднатися до бойовиків. У його обов'язки входило піше патрулювання вулиць міста, але виявляти він повинен був не порушників, а людей, які підтримують Україну. Уже через місяць чоловік покинув ряди бойовиків. Чотири роки він жив у страху бути викритим поліцією», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, екс-боєць ДНР вирішив використовувати законну можливість звільнитися від кримінальної відповідальності та сам прийшов до поліцейських.

Відомо, що відкрито кримінальне провадження. Після перевірки діяльності учасника НВФ, в разі, якщо він не скоював тяжких злочинів, справа може бути перекваліфікована.

Раніше повідомлялося, що українські військові на Донбасі в ході рейду взяли в полон бойовика.

Нагадаємо, Служба безпеки України забезпечить присутність бразильського бойовика так званої «Донецької народної республіки» Рафаеля Лусваргі на суді в Павлограді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО