Трамп назвав причину можливого початку ядерної війни

Президент США Дональд Трамп заявив, що слабкість і прояв слабкості призведе до ядерної війни.

«Зараз відбуваються чудові речі щодо Північної Кореї. Пам'ятайте, <...> як всі говорили: «Буде ядерна війна, у нас буде ядерна війна». Ні, знаєте, що призведе до ядерної війни? Слабкість і прояв слабкості призведуть до ядерної війни», - цитує американського лідера ТАСС, пише «Слово і Діло».

Глава Білого дому відзначив, що Вашингтону вдалося домогтися поліпшення ситуації на Корейському півострові. Він нагадав, що ще три місяці тому риторика між країнами «була досить різкою», і пообіцяв пом'якшити її і бути більш м'яким у виразах.

Раніше Трамп неодноразово називав лідера КНДР Кім Чен Ина психом і маленьким людиною-ракетою. Таке прізвисько він особисто придумав у вересні 2017 року. При цьому інтернет-користувачі відзначали, що скласти слова «ракета» і «людина» щодо Кім Чен Ина не вимагає великої креативності. Крім того, американський лідер погрожував знищити КНДР, якщо Пхеньян буде являти собою загрозу США або союзникам.

Очікується, що незабаром Трамп і Кім Чен Ин проведуть перший в історії саміт лідерів США і КНДР. Передбачається, що зустріч відбудеться в демілітаризованій зоні Пханмунджом. Напередодні саміту північнокорейська влада заявила про готовність закрити ядерний полігон Пхунгері і провести денуклеаризацію на умовах Вашингтона. Дату переговорів глава Білого дому пообіцяв скоро назвати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО