Омелян назвав терміни запуску оновленого аеропорту «Одеса»

Реконструкцію міжнародного аеропорту «Одеса» планують повністю завершити до 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у четвер, 3 травня, під час робочої поїздки до Одеської області.

За його словами, на будівництво нової злітно-посадкової смуги вже виділено 500 млн грн, а Міністерство інфраструктури ініціювало виділення ще 1,17 млрд грн на завершення робіт. Якщо ця ініціатива буде схвалена на засіданні Кабміну, наступну частину грошей виділять уже в червні-липні.

Нова смуга дозволить приймати більш важкі повітряні судна, включаючи Boeing-767. Очікується, що пасажиропотік в одеському аеропорту після реконструкції подвоїться.

Пасажирів обслуговуватимуть у новому термінальному комплексі, спроектованому іспанською компанією Ineco. Пропускна здатність терміналу становитиме 1000 пасажирів на годину; в ньому буде 28 стійок реєстрації, 12 виходів на посадку та 4 аеромости.

Зараз міжнародний аеропорт «Одеса» обслуговує 1,5 млн пасажирів на рік, за останні 7 років цей показник зріс на 83%.

За період своєї діяльності ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» станом на початок 2018 року нарахувало та сплатило на користь Одеської міськради дивіденди в сумі 25,399 млн грн. До бюджетів різних рівнів сплачено 177,252 млн грн податкових відрахувань.

Рейси з Одеси здійснюються за такими напрямами: Анкара, Батумі, Вільнюс, Дубай, Таллінн, Прага, Рига, Салонікі, Софія, Тіват, Анталія, Варшава, Відень, Київ, Стамбул, Тель-Авів, Шарм-Ель-Шейх.

Нагадаємо, керівництво Міжнародного аеропорту «Одеса» розраховує перевести всі рейси в новий термінал влітку 2018 року.

Новий термінал Міжнародного аеропорту «Одеса» після піврічної затримки нарешті був відкритий і прийняв перших пасажирів у квітні 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО