Президент підписав указ про нове свято для прикордонників

Президент України Петро Порошенко підписав указ про встановлення 30 квітня Дня прикордонника України.

Про це глава держави повідомив у Twitter, пише «Слово і Діло».

«Підписав указ про встановлення професійного свята – Дня прикордонника – 30 квітня. Це свято має, нарешті, стати співзвучним з реальними історичними подіями саме в Україні. А сучасна Україна є історичною спадкоємицею УНР та Гетьманської держави», – написав президент.

Порошенко наголосив, що Держприкордонслужба України веде історію від військових формувань Української революції 1917-1921 років.

«Державна прикордонна служба України веде родовід від військових формувань доби Української революції 1917-1921 років. 30 квітня 1918 року українські війська біля станції Колпакове встановили свої символи на кордоні української держави. Сьогодні виповнюється 100 років синьо-жовтому кордону», – зазначив глава держави.

Під час урочистої зустрічи з прикордонниками та випускниками Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького президент також вручив Зірку Героя України рідним полковника Євгена Пікуса, який загинув у серпні 2014 року під час бою з російською диверсійно-розвідувальною групою.

Кабінет міністрів України 18 квітня схвалив проект указу президента про перенесення Дня прикордонника на 6 травня.

Також з'ясувалося, скільки відпочиватимуть українці на травневі свята.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО