У ПАРЄ визнали Донбас окупованим РФ

ПАРЄ визнала окупацію Російською Федерацією непідконтрольних Україні територій Донбасу.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в резолюції «Про надзвичайний стан...», присвяченій випадкам призупинення окремих статей Європейської конвенції з прав людини.

На сьогодні можливість призупинення вже задіяли Україна (після нападу РФ), Франція (після терористичних атак) і Туреччина (після спроби перевороту).

При розгляді українського блоку Асамблея майже одноголосно підтримала дві поправки, які підтверджують, що неконтрольовані урядом території Донецької та Луганської областей є «тимчасово окупованими територіями, які контролюються Російською окупаційною адміністрацією».

За дві відповідні поправки проголосували 98-100 депутатів, проти – 3-4 депутати. Проти підтвердження такого визнання голосували парламентарі, які належать до проросійських сил – німецькі «Ліві» та «Альтернатива для Німеччини», а також нідерландської Соцпартії.

Також у цій резолюції ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України, яка здійснена з порушенням міжнародного гуманітарного права та принципів Ради Європи.

Раніше ПАРЄ відмовила в проведенні термінових дебатів щодо виборів у Криму та отруєння в британському Солсбері екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО