Нацбанк зробив прогноз інфляції до 2020 року

Нацбанк прогнозує прискорення зростання української економіки до 3,4%, чому сприятимуть фіскальна політика та сприятливе зовнішнє середовище.

Як передає «Слово і Діло», такий прогноз озвучив заступник голови регулятора Дмитро Сологуб, повідомляється у вівторок, 24 квітня, на сторінці Нацбанку в Facebook.

За його словами, більш жорстка монетарна політика сприятиме поверненню інфляції до цільового діапазону в другій половині 2019 року та її зниженню до 5% на кінець 2020 року.

Сологуб додав, що українська економіка відновлюється, незважаючи на конфлікт на Донбасі й торгові обмеження з боку Росії.

«Реальний ВВП зріс на 2,5% у 2017 році за рахунок активізації споживання й сталого інвестиційного попиту», – сказав він.

За прогнозами НБУ, фіскальна політика та сприятливе зовнішнє середовище підтримуватимуть зростання реального ВВП у 2018 році – економіка прискорить зростання до 3,4%.

Раніше НБУ оцінив зростання ВВП за перший квартал.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на наступний рік з 4% до 3,3%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО