Закон про створення Антикорупційного суду вже не ухвалять до початку травня, як обіцяв Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провалив обіцянку про те, що закон про створення Антикорупційного суду буде ухвалений до початку травня 2018 року.

Таку обіцянку він дав 19 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Перед Великоднем у нас буде пленарний тиждень, і ми традиційно в Чистий четвер ухвалюємо важливі рішення. Поправки до закону про Антикорупційний суд були завершені тільки минулого четверга, і я думаю, що комітет невідкладно зможе його розглянути», – запевнив Парубій.

На уточнення журналістів, чи взагалі варто сподіватися, що закон буде ухвалений до літа, Парубій заявив: «Пригадуєте, коли я давав свій перший прогноз, я сказав, що крайній термін – до початку травня. Ухвалення закону про Антикорупційний суд. І я сподіваюся, що можемо вийти на ухвалення закону або безпосередньо перед Великоднем, якщо комітет ухвалить рішення, або відразу після Великодня. І тому, я думаю, той дедлайн, який був оголошений мною, – до початку травня – це однозначно».

Станом на 20 квітня Верховна Рада не ухвалила закон про створення Антикорупційного суду але Парубій уже встиг дати нову обіцянку, що законопроект буде проголосований у ВРУ максимум у червні.

«Щодо мого попереднього, наголошую, попереднього прогнозу, ми в травні зможемо перейти до розгляду та ухвалення рішення щодо Антикорупційного суду. Максимум – це може бути перша неділя червня, але я передбачаю й бачу, що ми можемо зробити це в травні, й таким чином, це питання не осені й навіть не літа. Це питання найближчих тижнів», – запевнив він.

Можливо, в червні щось і вийде, але щодо початку травня спікер не вгадав, адже наступне пленарне засідання Верховної Ради відбудеться 15 травня, а це вже середина місяця. Оскільки голові Ради не вдалося змусити парламент розглянути та ухвалити законопроект про антикорупційний суд у другому читанні в обіцяний термін, його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла» Парубій дав 119 обіцянок, з яких 45 виконав і стільки ж провалив.

Як ми повідомляли, Парубій вважає, що якщо Рада створить Антикорупційний суд, МВФ піде на поступки в питанні підняття тарифів на газ.

Також голова Верховної Ради показав декларацію за 2017 рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО