Луценко розповів, коли подання на нардепів надійдуть до Ради

Гепрокурор Юрій Луценко заявив, що не всі п’ять матеріалів щодо народних обранців можуть стати підставою для позбавлення недоторканності.

Як передає «Слово і Діло», про це він сказав на брифінгу в Одесі.

«Я давно дотримуюся правила оголошувати про подання щодо депутатів лише тоді, коли я підписую вже подання. Вчора, на жаль, відбувся витік інформації з надр Дніпропетровської обласної прокуратури, тому що два з цих подань готувалися там», – заявив він.

«Дійсно, в мене на столі є 5 матеріалів щодо чинних народних депутатів, але це не означає, що всі п’ять дійдуть до Верховної Ради … Мають бути докази», – додав генпрокурор.

«Один матеріал надійшов із НАБУ, чотири – з різних підрозділів ГПУ. Думаю, у свій час, коли юристи зроблять остаточний висновок про готовність матеріалів, я їх підпишу», – уточнив він.

Луценко заявив: «Наперед анонсувати прізвища вважаю неприйнятним. Це було б неправильним».

«Я одного разу так зробив – помилився, саме в цій залі. За всього мого бажання, щоб притягнути до відповідальності за ті події, юридично достатніх доказів не було зібрано. Я вмію визнавати свої помилки й на них вчитися», – додав він.

«Підписи будуть. Я не сумніваюся, що якась частина подань піде до Верховної Ради. Але хто конкретно й скільки – дізнаємося незабаром. Максимум – місяць», – сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, 19 квітня на брифінгу в прокуратурі Дніпропетровщини Луценко сказав, що інформація про готовність матеріалів на зняття депутатської недоторканності з п’ятьох депутатів «відповідає дійсності на 90%».

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Також Рада дозволила арешт Бакуліна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО